▶️Produsul Coala CoversafeTM este certificat impotriva SARS-CoV-2. Solicita informatii

GSS Comunicare Vizuală

Măsoară impactul și devino parte a transformării

Pentru o mai  bună înțelegere a impactului diverselor produse și a lua decizii mai bune în viitor, am creat Antalis Green Star System™ pentru Comunicarea Vizuală.

 

De ce o nouă clasificare

În această lume complexă a percepțiilor despre ceea ce este verde și ce nu, în tot zgomotul este ușor să te pierzi.

Dar nu ne putem permite să fim confuzi! Trebuie să fim încrezători în luarea deciziilor. Trebuie să ne putem baza de fapt pe un mijloc imparțial de măsurare a nivelului de durabilitate al fiecărui produs pe care îl achiziționăm.
 
În industria de comunicare vizuală, un astfel de sistem a demarat demult.

 

Ce măsurăm

Precum stelele unui hotel - clasificarea în funcție de stele nu este bazată pe sentimente sau pe presupunerile cuiva. Este bazat pe un sistem strict de criterii care măsoară meticulos și constant.

De asemenea, Green Star System™ analizează clar un set de criterii cu doi parametrii: materia primă și durata de viață.

 

Matrice GSS new.JPG

 

Materia primă

Mai puține stele sunt acordate materialelor fabricate din combustibili fosili virgini - practic, din plastic - în timp ce mai multe stele sunt acordate materialelor regenerabile și chiar mai multe pentru produsele fabricate din materiale reciclate.
 
Produsele pot fi fabricate din materii prime nereciclate / virgine sau din materiale reciclate care au fost utilizate anterior și apoi supuse unui proces, astfel încât să poată forma un nou produs.
 
Materiile prime pot proveni fie din surse fosile și minerale (nu regenerabile), fie din surse regenerabile / biosurse.
  • COMBUSTIBILII FOSILI NERECICLAȚI sunt hidrocarburi; în principal cărbune, combustibil sau gaz natural care nu provin din surse vegetale - fabricate din materie primă nereciclată / virgină
  • NERECICLABILE ȘI REUTILIZABILE - BIOSURSA material care se bazează pe producția primară fotosintetică - realizat din materie primă nereciclată / virgină
  • COMBUSTIBILI FOSILI RECICLAȚI după ce au fost folositi înainte și apoi repusi intr-un proces, astfel încât să poată forma un nou produs.
  • RECICLABILĂ& REGENERABILĂ BIOSURSA după ce au fost folosiți înainte și apoi puși printr-un proces, astfel încât să poată forma un nou produs.

 

Incheierea ciclului de viață

Aici vom analiza modul în care produsul este tratat după utilizare. De exemplu, este greu de reciclat? Conține substanțe periculoase care nu respectă reglementările REACH ale UE?

  • RECICLABILITATE SCĂZUTĂ Produsul este foarte greu de reciclat, fie din cauza problemelor fundamentale de proiectare, fie din lipsa unui flux specific pentru deșeuri. Acesta este cazul materialelor multi-compozite sau materialelor care includ alte substanțe, cum ar fi aditivi și adezivi.
  • RECICLABILITATE MEDIE Materia primă este dificil de reciclat din cauza lipsei unui flux specific de deșeuri pe scară largă prezent în Uniunea Europeană. Acesta este cazul materialelor plastice realizate cu polimeri, cum ar fi PVC și PU.
  • RECICLABILLITATE CRESCUTĂ Există un proces extrem de eficient pentru recuperarea deșeurilor de plastic și reprocesarea materialului în produse utile. Exemplele obișnuite includ PET, PP și PE.
  • REACH - Un regulament adoptat de Uniunea Europeană pentru a îmbunătăți protecția sănătății umane și a mediului împotriva riscurilor legate de substanțele chimice toxice.

 

Azi o onoare 

Asumarea unei actiuni responsabile este esențială. Dar este de asemenea bine să o puteți demonstra. La urma urmei, consumatorii de astăzi și liderii solicită pe bună dreptate progresul. Utilizând produse cu rating mai înalt, puteți afișa rezultatele și puteți dovedi clienților și părților interesate că ați luat măsuri semnificative pentru a reduce amprenta dvs. de mediu.
Pe siteul nostru, veți găsi clasamentul Green Star System ™ pentru toate produsele noastre de comunicare vizuală. Acum, împreună putem identifica alternative mai durabile pentru clienții dvs.

 

Mâine, normă a industriei

Azi aplicăm Green Star SystemTM tuturor produselor noastre din gamă. Mâine sperăm să ne extindem către parteneri, furnizori, și chiar să-l adoptăm ca standard de industrie.

paperman