Măsurați-vă impactul și fiți parte dintr-o transformare pozitivă

Pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine impactul diferitelor tipuri de produse și, astfel, să luați decizii mai bune în viitor, am creat Antalis Green Star System™ pentru comunicarea vizuală.

De ce un nou sistem de rating?

În această lume complicată de afirmații și presupuneri despre ce este verde și ce nu, este ușor să te pierzi în tot zgomotul.

Dar nu ne putem permite să fim confuzi! Trebuie să avem încredere în luarea deciziilor. Trebuie să ne putem baza pe un mijloc real și imparțial de măsurare a nivelului de sustenabilitate al fiecărui produs pe care îl achiziționăm.

În industria de comunicare vizuală, un astfel de sistem este de mult așteptat.

 

Matrice GSS new.JPG

Ce măsurăm?
La fel ca un hotel – o evaluare cu stele nu se bazează pe un sentiment emoțional sau pe cea mai bună presupunere a cuiva. Este întemeiat cu forță pe un set strict de criterii care sunt măsurate meticulos și consecvent.

De asemenea, Green Star System™ analizează un set clar definit de metrici în cadrul a doi parametri cheie: materia primă și sfârșitul duratei de viață a produsului.

Materii prime
Evaluări mai mici sunt acordate materialelor obținute din combustibili fosili virgini – în principiu, materiale plastice – în timp ce scoruri mai mari sunt aplicate materialelor regenerabile și chiar mai mari pentru produsele fabricate din materiale reciclate.


Produsele pot fi realizate din materii prime nereciclate/virgine sau din materiale reciclate care au fost utilizate înainte și apoi supuse unui proces astfel încât să poată forma un nou produs.


Materiile prime pot proveni fie din surse fosile și minerale (neregenerabile), fie din surse regenerabile/biosurse.

4 variante:

COMBUSTIBILII FOSILI NERECICLAȚI sunt hidrocarburi; în principal cărbune, combustibil sau gaze naturale care nu sunt derivate din surse vegetale – fabricate din materie primă nereciclată/virgină

• Materiale vegetale NERECICLABILE REGENERABILE și BIOSURSE, care se bazează pe producția primară fotosintetică – realizată din materie primă nereciclată/virgină

COMBUSTIBILI FOSILI RECICLATI care au fost utilizați înainte și apoi supuși unui proces astfel încât să poată forma un nou produs.

RECICLATE REGENERABILE & BIOSOURCED care au fost folosite înainte și apoi trecute printr-un proces astfel încât să poată forma un produs nou.

Sfârșitul duratei de viață a produsului
Aici luăm în considerare modul în care este tratat produsul după utilizare. De exemplu, este greu de reciclat? Conține substanțe periculoase care nu respectă reglementările UE REACH?

 

RECICLABILITATE scazuta - Produsul este foarte greu de reciclat, fie din cauza problemelor fundamentale de proiectare, fie din cauza lipsei unui flux specific de deseuri. Acesta este cazul materialelor multicompozite sau materialelor care includ alte substanțe, cum ar fi aditivii și adezivii.

RECICLABILITATE MEDIE - Materia primă este dificil de reciclat din cauza lipsei unui flux specific de deșeuri larg prezent în Uniunea Europeană. Acesta este cazul materialelor plastice realizate cu polimeri dintr-un singur material, cum ar fi PVC și PU.

RECICLABILITATE ÎNALTĂ - Există un proces extrem de eficient pentru a recupera deșeurile de plastic și a reprocesa materialul în produse utile. Exemplele comune includ PET, PP și PE.

REACH - Un regulament adoptat de Uniunea Europeană pentru a îmbunătăți protecția sănătății umane și a mediului împotriva riscurilor legate de substanțele chimice toxice.

Astăzi, o insignă de onoare
Este esențial să luați măsuri responsabile. Dar este și bine să poți demonstra asta. La urma urmei, consumatorii și liderii de gândire de astăzi cer pe bună dreptate progrese. Folosind produse cu cote mai bune, puteți să vă afișați rezultatele și să le demonstrați clienților și părților interesate că ați luat măsuri semnificative pentru a vă reduce amprenta asupra mediului.

În site, veți găsi clasamentul Green Star System™ pentru toate produsele noastre de comunicare vizuală. Acum împreună putem identifica alternative mai durabile pentru clienții dvs

Mâine, o normă în industrie?
Astăzi aplicăm Green Star System™ la întreaga noastră gamă de produse. Mâine sperăm să-l extindem și la alți parteneri și furnizori și chiar să îl adoptăm ca standard industrial.

 

Get in touch! Our sustainability specialists are ready to discuss your needs, to assess your applications, the products you are currently using, and recommend the best alternatives to start a successful transition.