Ești pierdut în jungla etichetelor?

Există multe etichete de mediu care sunt folosite împotriva produselor și serviciilor noastre. Vă rugăm să găsiți mai jos definițiile.

Green-labels-banner.jpg

FSC.jpg

FSC® (Forest Stewardship Council)

Forest Stewardship Council® (FSC®) este o organizație globală, non-profit dedicată promovării managementului responsabil al pădurilor la nivel mondial. FSC definește standarde bazate pe principii agreate pentru administrarea responsabilă a pădurilor, care sunt susținute de părțile interesate de mediu, sociali și economici.

PEFC.jpg

PEFC™  (Programme for the Endorsement of Forest Certification)

Certificarea PEFC garantează că hârtia pe care o utilizați este fabricată din celuloză produsă exclusiv din păduri gestionate durabil, cu respectarea practicilor compatibile cu protecția resurselor forestiere și bunăstarea economică și socială a populațiilor vizate.

PCF.png

PCF (Process Chlorine Free)

Hârtie realizată fără utilizarea clorului în procesul de albire reciclată.

EU.jpg

EU ECOLABEL

Eticheta ecologică este o certificare europeană gestionată de Comisia Europeană cu organizații independente și imparțiale responsabile de implementarea la nivel național. Eticheta ecologică a UE garantează un impact foarte scăzut asupra mediului în fabricarea hârtiei prin emisii scăzute în aer și apă, consum redus de energie electrică, recuperare îmbunătățită a deșeurilor și măsuri preventive în ceea ce privește sănătatea umană.