Noile noastre reguli de joc pentru ambalare

3 întrebări pentru THILO KONIG, director de ambalare, Antalis Group

 

Thilo Konig from Antalis Packaging

Cum influențează CSR strategia de ambalare la Antalis?

Scopul nostru este să devenim lider mondial în distribuția de ambalaje. Sustenabilitatea este o parte esențială a strategiei noastre. Lucrăm din greu pentru a ne reduce amprenta asupra mediului prin reducerea cantităților și promovarea ambalajelor reutilizabile și reciclabile. Este angajamentul nostru ca companie lider, dar este determinat și de așteptările clienților noștri. Obiectivul nostru este să le oferim soluții și servicii inovatoare pentru a-i sprijini în propriile programe de sustenabilitate.

Care sunt elementele cheie ale strategiei dvs. de CSR?

Totul începe cu achiziționarea. Ideea este de a construi parteneriate puternice cu furnizorii noștri strategici pentru a crea produse și echipamente inovatoare de ambalare aliniate viziunii noastre. Este vorba de a oferi alternative verzi în toate familiile de ambalaje îmbogățind portofoliul nostru de produse. Platforma noastră Antrak® permite, de asemenea, un control aprofundat al aprovizionării furnizorilor noștri. În al doilea rând, este vorba despre dezvoltarea produsului. Dezvoltatorii care lucrează în centrele noastre de design de produse se angajează să utilizeze designuri inteligente cu cele mai puține materiale posibile, fără a risca protecția produsului. Cei 3 R (Reducere, Reutilizare, Reciclare) inspiră dezvoltatorii noștri în a oferi clienților noștri soluții de ambalare de ultimă oră mai responsabile. În cele din urmă, Antalis este implicată în alte inițiative, cum ar fi certificarea sucursalelor noastre la standardele de management al calității (ISO 9001), standardele de management de mediu (ISO 14001) și standardele de management al energiei (ISO 50001).

Această viziune asupra responsabilității influențează modul în care Antalis abordează clienții?

Categoric. Una dintre prioritățile de top pentru Antalis este de a oferi servicii și instrumente inovatoare pentru a-și susține clienții de-a lungul întregului lanț de servicii (calculator de amprentă, servicii de gestionare a deșeurilor etc.). Oferim instrumente digitale și online pentru a spori eficiența operațională a clienților noștri. Responsabilitatea este un pachet complet care respectă viziunea noastră de bază asupra performanței.