studii-caz, packaging-studii-caz

Cum un singur design
de cutie pentru ouă
a schimbat totul

29 Feb 2024 — Ambalaj personalizat; Comenzi e-commerce; Performanță logistică; Responsabilitate față de mediu
Print
Egg box

Când vine vorba de livrarea alimentelor proaspete, protecția este cheia. Cu atât mai mult când aveți de a face cu ouă – ca în cazul clientului nostru, un comerciant online de kituri cu mâncare, care avea nevoie de ambalaje individuale pentru ouă. Antalis Packaging a reproiectat o cutie pentru ouă, care a câștigat premiul de argint în cadrul The Grocer Packaging Awards!

Când vine vorba de livrarea alimentelor proaspete, protecția este cheia. Cu atât mai mult când aveți de a face cu ouă – ca în cazul clientului nostru, un comerciant online de kituri cu mâncare, care avea nevoie de ambalaje individuale pentru ouă. Antalis Packaging a reproiectat o cutie pentru ouă, care a câștigat premiul de argint în cadrul The Grocer Packaging Awards!

Provocarea clientului

Ambalajul existent al companiei pentru ambalarea individuală a ouălor era o cutie tăiată cu o matriță asamblată manual, iar asamblarea și împachetarea durau aproximativ 40 de secunde. Având uneori de trimis peste 8,000 de ouă pe săptămână, această metodă era atât laborioasă, cât și costisitoare.
 

Old egg box

Soluția Antalis

Folosind un cadru clar, echipa de ambalare de la Antalis a lucrat la identificarea unei soluții, venind cu o cutie turnată, autoblocantă, pe bază de pastă, care poate fi asamblată și ambalată în mai puțin de 10 secunde.
 

new egg box and packaging awards composition

Procesul

  • 1. Explorarea: Antalis a vizitat zona destinată operațiunilor de ambalare ale companiei pentru a evalua situația și procesul actual. Cutia originală, folosită pentru a proteja ouăle, era realizată din carton ondulat tăiat și era consumatoare de timp pentru asamblare și ambalare. Patru persoane pe zi erau necesare pentru a satisface cererea.

 

  • 2. Propunerea: Pentru că atât Antalis, cât și clientul împărtășesc valori sustenabile, echipa a luat în considerare mai mulți parametri și a propus 8 soluții diferite, toate oferind performanțe semnificativ îmbunătățite comparativ soluția existentă. Materialul ales este 100% reciclat, în comparație cu cartonul virgin al pachetului original. De asemenea, ambalajul înlocuitor folosește cu 20% mai puțin material și permite cu 25% mai multe unități per palet.
     
  • 3. Testul: Au fost efectuate diferite teste pentru a se asigura că noua metodă propusă de Antalis a bifat toate căsuțele clientului. Testele de tranzit au arătat o rată de succes de peste 98%, în timp ce soluția aleasă pentru asamblare și ambalarea durau mai puțin de 10 secunde.
     
  • 4. Implementarea: Noua cutie pentru ouă, cu ambalare individuală, a fost acum implementată complet în depozitul clientului nostru.

Stacy Mcdonald


Împachetarea ouălor de găină pentru un tranzit sigur este unul dintre cele mai provocatoare proiecte la care am lucrat, dar rezultatele pe care le-am obținut pentru clientul nostru au făcut ca fiecare efort să merite. Capacitatea echipei noastre de a analiza situațaia și de a livra un concept, care nu numai că a îndeplinit toate cerințele, dar a depășit și așteptările clientului, a fost incredibilă și extrem de satisfăcătoare.

Ori de câte ori, la Antalis, lucrăm la noi soluții de ambalare, ssustenabilitatea este întotdeauna un criteriu cheie, așa că este mereu plăcut (ca în acest caz) când ajungem să lucrăm cu un client care împărtășește aceste obiective. Soluția aleasă nu a fost cea mai ieftină la început, dar a fost de departe cea mai durabilă și, de fapt, a oferit cele mai mari economii în ansamblu.
 

— Stacey McDonald, Packaging Account Manager - Antalis Marea Britanie

Avantaje

time-saving.png

Economie de timp

O cutie pentru ouă turnată, cu autoblocare, care reduce timpul de asamblare și ambalare cu 75%.

environmentally-responsible.jpg

Responsabilitate față de mediu

O cutie pentru ouă, pe bază de pulpă, care reduce utilizarea materialului cu 20% și permite cu 25% mai multe unități per palet.