studii-caz

Cutie de cadou pentru sticle de vin

27 Mar 2024 — Packaging; Ambalare; Carton ondulat; Design pentru ambalaje; Carton imprimat
Print
Wine gift box

Ocaziile speciale sunt sinonime cu cutiile de cadou. Și aceste cutii trebuie să iasă în evidență, astfel încât receptorul să observe imediat cine le-a trimis. Faceți clic aici pentru a descoperi cum o cutie de cadou a devenit o cutie de ambalare eficientă.

Ocaziile speciale sunt sinonime cu cutiile de cadou. Și aceste cutii trebuie să iasă în evidență, astfel încât receptorul să observe imediat cine le-a trimis. Faceți clic aici pentru a descoperi cum o cutie de cadou a devenit o cutie de ambalare eficientă.

Provocarea

Closed gift box and product

Aveam nevoie să creăm o cutie de cadou care să îl facă pe destinatar să se gândească automat la expeditor. Și, la noi. Pentru a face acest lucru, a trebuit să punem câteva întrebări serioase - cum ar fi, ce reprezintă Antalis și cum să o arătăm cel mai bine prin ceva atât de simplu ca o cutie de cadou? Cutia ar trebui, fără îndoială, să includă ADN-ul nostru (prin culorile și logoul nostru), dar ce altceva am putea face pentru a crea ceva cu adevărat unic?

Procesul

Wine packaging gift box exploration process

O mulțime de oameni s-au implicat – o colaborare a întregii organizații, în special, a Packaging Design Center din Vejle, Danemarca.

Alegerea tipului de material—carton—a fost partea ușoară. Acesta era un material robust care ne-ar permite să menținem senzația unei cutii mici, în care se ține ceva sepecial. Cu toate acestea, a fi de acord asupra designului și a imprimării pe carton a fost un proces iterativ - dovadă că procesul creativ este rareori simplu.

După multă deliberare, concluzia noastră a fost următoarea: Cutia cadou ar trebui să fie făcută dintr-o bucată de carton ondulat, care, cu tăieturile potrivite, ar putea fi pliată sub formă de cutie. Am măsurat cu atenție cartonul și am adaptat decupajele astfel încât sticlele de vin să stea în siguranță, fără nicio mișcare în timpul tranzitului. Am montat apoi cutia cadou, folosind două curele în partea de sus și de jos pentru a nu ascunde părțile importante ale imprimării.

Odată ce imprimarea finală a fost aprobată de toată lumea, designerul nostru specialist în produse, John Rasmussen, a început procesul de testare și selecție atât pentru cartonul ondulat, cât și pentru calitatea imprimării. O serie de încercări ne-au permis să găsim echilibrul potrivit între grosimea cartonului și calitatea imprimării.

Contribuția echipei noastre

Nu toată lumea poate fi la fel de fascinată și pasionată de cartonul ondulat ca noi, cei de la Antalis, dar am ales să arătăm cât mai mult din cartonul ondulat, maro, ca referință la unul dintre produsele noastre cheie: ambalajul industrial. 

Desigur, ne-am gândit la partea practică a securizării sticlelor de vin Innocenti, astfel încât acestea să nu ajungă într-o mare băltoacă roșie pe podeaua destinatarului. Cu toate aceastea, am ales să nu folosim adeziv pentru a lega straturile de carton ondulat între ele, preferând în schimb să permitem desfășurarea cutiei cadou dintr-o singură mișcare, pentru a arăta cât de utilă poate fi o singură bucată de carton ondulat, cu un design bun și bine gândit. O idee de cadou genială și o experiență de împachetare unică, inspirațională!

attractive and valorizing packaging

Avantaje

environmentally responsible logo

Responsabilitate față de mediu

Fără adeziv, cutia cadou poate fi desfășurată și reutilizată.

customer experience logo

Experiență plăcută pentru clienți

Un design personalizat care dezvăluie produsul în cel mai bun mod posibil.

a reusable gift box

wine packaging gift box final product

Dacă aveți nevoie de o cutie cadou mai exclusivistă, pentru o ocazie specială, Antalis Design Centers vă poate ajuta cu ambalaje și cutii cadou personalizate. De asemenea, vă puteți uita la gamele noastre standard și la selecțiile de cutii cadou.