packaging-studii-caz

Cum să îmbunătățești ambalajul pentru livrarea la domiciliu a bunurilor voluminoase

12 Apr 2022 — Case Studies; Logistical challenge; Bespoke packaging; Home delivery
Print
Consumer experience bicycle

Un comerciant cu amănuntul de biciclete trebuia să-și sporească eficiența procesului de ambalare pentru livrarea la domiciliu. Ascultând contribuția angajaților lor, am putut să oferim o soluție specifică personalizată.

Un comerciant cu amănuntul de biciclete trebuia să-și sporească eficiența procesului de ambalare pentru livrarea la domiciliu. Ascultând contribuția angajaților lor, am putut să oferim o soluție specifică personalizată.

Provocarea clientului

Odată cu carantinarea s-a forțat închiderea magazinelor de cărămidărie și mortar și cererea crescută a biciletelor de elan, retailerul a dezvoltat rapid un magazin e-Commerce pentru a putea continua vânzarea bunurilor și pentru a răspunde cererii mari. Totuși, ambalarea bicicletelor, s-a dovedit a fi problematică.


Aceștia aveau nevoie de ambalaje care să se potrivească varietății de mărimi de biciclete și să fie ușor de ambalat și manipulat - ceva ce furnizorul lor actual de ambalaje nu putea oferi. După ce au căutat online furnizori alternativi, proprietarul magazinului a descoperit Antalis și i-a contactat pentru a vedea dacă pot ajuta.

Soluția Antalis

Designul cutiei personalizate este conceput pentru a găzdui 3 dimensiuni diferite de biciclete, mici, medii și mari. Cutiile sunt fabricate din 200g/m² de carton ondulat într-o canelură BC cu hârtie kraft la exterior și la interior (200K/BC/K). O inserție de carton se potrivește în jurul bicicletei, menținând-o în siguranță, în timp ce hârtia pentru umplere a voidurilor, Filipak TT, adaugă extra protecție pe parcursul transportului.

 

Consumer-experience-bicycle-solution2.jpg

 

bar-pink.png

"În calitate de nou intrat în zona vânzărilor cu lovrare pe internet/la domiciliu, am fost foarte mulțumiți de serviciul furnizat de Antalis. Având vânzări în schimbare rapidă și o mare nevoie de ambalaje pentru a onora aceste comenzi, Antalis s-a dovedit a fi un furnizor extrem de demn de încredere, capabil să gestioneze atât disponibilitatea ambalajelor, cât și să ne controleze costurile."

Clintul nostru.

Procesul

Folosind un cadru clar, echipa de Packaging de la Antalis s-a apucat să dezvolte o soluție:
 

  • 1. Explorează: Timpul a fost petrecut cu echipa de distribuție a ambalajelor de biciclete, punându-le întrebări. Printre caracteristicile de ambalare solocitate se aflau și clapele suprapuse ale cutiei pentru a adăuga un plus de rezistență la partea de sus și de jos a cutiilor; găuri pentru mână pentru a fi mai ușor de manevrat; și o inserție separată pentru a păstra bicicletele în siguranță, în cutie.

 

  • 2. Propunere: Antalis a propus 3 dimensiuni de cutii care să poată găzdui   three sizes of box that would accommodate gama largă de biciclete comercializate. Utilizarea unei inserții separate ar asigura că bicicletele de diferite dimensiuni vor rămâne în siguranță în cutie, iar clapele suprapuse și găurile din cutie au fost adăugate la design pentru manevrarea manuală mai ușoară.   În final, Antalis recomandă folosirea Filipak TT, care transformă foliile kraft în hârtii ecologice necesare ăentru umplerea golurilor și pentru a proteja bicicletele pe tot parcursul transportului.

     

  • 3. Test: Antalis a produs o cutie de mostre care întrunește toate cerințele de pe lista cu dorințe. Încântat de mostră,  clientul a plasat o comandă, nefiind nevoie de testare.
                
  • 4. Implementare: Inițial, Antalis a lovrar 100 de cutii din fiecare variantă, timp de o sămptămână, și, pe măsură ce afacerea clientului s-a extins, Antalis a reușit să susțină în continuare crelterea acestora.

Avantaje

Efficiency-icon.jpg

Eficiență

Rapid și ușor de asamblat. Găuri pentru asigurarea manevrării manuale.

Environmental-icon.jpg

Ecologic

100% soluție reciclabilă.

picto-support-packaging-solution.jpg

Suport

Viteza de răspuns echipei Antalis, alături de resursele extinse asigură clientului posibilitatea de a-și extinde și flexibiliza operațiunile în conformitate cu cererea.