interviuri, packaging-expertiza

Cum să faceți față provocărilor legate de carbon ale soluțiilor de ambalare?

06 Feb 2024 —
Print
John Garner

În era conștientizării de mediu, abordarea subiectului despre emisiile de carbon create în timpul fabricării ambalajelor este esențială în adresarea provocărilor de mediu din zilele noastre.

În era conștientizării de mediu, abordarea subiectului despre emisiile de carbon create în timpul fabricării ambalajelor este esențială în adresarea provocărilor de mediu din zilele noastre.

John Garner, șeful departamentului de sustenabilitate, inovație și design la Antalis Packaging din Marea Britanie, răspunde la întrebările despre provocările legate de amprenta de carbon ale soluțiilor de ambalare.

 

 

Care sunt principalele provocări de mediu cu care vă confruntați astăzi?

Cred că prima parte este aprovizionarea. Chiar trebuie să ne asigurăm că, dacă folosim o soluție pe bază de hârtie, de exemplu, hârtia provine dintr-o sursă de silvicultură durabilă. Aici, în Marea Britanie, fiecare produs de hârtie pe care îl furnizăm este fie certificat FSC, fie PEFC. Acest lucru înseamnă că produsele noastre pe bază de hârtie provin din silvicultură gestionată durabil. Deci, pentru fiecar copac folosit, în locul lui sunt plantați cel puțin trei sau patru. Elementele de design sunt, de asemenea, cheia în acest sens, deoarece 80% din produse, amprenta de carbon, orice produs, nu doar ambalajul, sunt definite în etapa de proiectare. Cel mai mare element din acest peste 50% are legătură cu fabricarea și distribuția și apoi cu finalul vieții sale.

Ceea ce înseamnă că, dacă putem minimiza cantitatea de material utilizată în producție, reducem semnificativ amprenta totală de carbon. De asemenea, trebuie să ne asigurăm că produsele pe care le furnizăm sunt ușor de eliminat într-un mod responsabil, că sunt reciclabile și, prin urmare, că au o amprentă de carbon cu adevărat redusă.

 

Pentru a face față acestor provocări de mediu și pentru a reduce emisiile de carbon ale ambalajelor, ce soluții există?

Creăm deșeuri în fiecare operațiune pe care o facem în viață și, din păcate, toate produsele de ambalare, la finalul ciclului lor de viață, devin deșeuri. Așadar, minimizați, faceți totul mai ușor, faceți totul mai posibil, reciclabil și folosiți, în primul rând, materiale responsabile.

 

Cum găsiți echilibrul perfect dintre protecție ridicată și emisii de carbon scăzute?

Cred că dacă fabrici produsele, ambalajul trebuie să funcționeze. Trebuie să ajungă de la A la B într-o singură bucată, cu succes. Fiecare articol care este deteriorat trebuie înlocuit. Deci, să ne uităm la acest aspect. Trimitem un singur produs, acesta este livrat cu succes. Fantastic. În caz contrar, acesta trebuie returnat și un alt produs este trimis. Acum, amprenta de carbon a acestui proces este de trei ori mai mare decât dacă lucrurile se desfășoară corect din prima. Așadar, primul lucru pe care îl căutăm în fiecare soluție de design este simplu, trebuie să funcționeze.

 

Și la nivel local, ce faceți pentru a vă reduce emisiile de carbon?

Ei bine, din fericire, ne aflăm în această călătorie de zece ani aici la Antalis în Marea Britanie, și, în acest deceniu, am reușit să ne reducem amprenta operațională de CO2 cu peste 75%. Cum am reușit? Ne-am asigurat că toată energia noastră, de exemplu, energia pe care o folosim pentru a înregistra acest videoclip, în această clădire, provine din surse regenerabile. De asemnea, ne asigurăm că flota noastră funcționează cu motorină ecologică și motorină cu emisii de carbon reduse, acolo unde este posibil. Iar flota de livrare, care funcționează în centul Londrei, este electrică, adică are zero emisii.

În prezent, suntem pe cale să instalăm puncte de încărcare electrică în centrele noastre de distribuție din Marea Britanie. Flota noastră de vânzări devine din ce în ce mai hibridă din punct de vedere electric, iar planul pentru anul 2024 este să adăugăm panouri solare aici, pe acoperiș, la CDC-ul nostru din Leicestershire. Care, în februarie, când este destul de întunecat și frig în Anglia, va ajuta la desfășurarea a peste 80% din operațiunile noastre, în mod durabil. Și în timpul verii va fi fabulos.

 

Clineții voștri au cerințe specifice privind emisiile de carbon?

Răspunsul simplu, da. În prezent, probabil că petrecem mai mult timp discutând cu clienții noștri despre amprenta de carbon și sustenabilitate decât discutăm despre prețurile produselor.  Este un punct uriaș de pe ordinea de zi.