experienta-consumatorului, blog, packaging-expertiza
09 Mai 2023 —
Print
The power of augmented reality

Esti FamiliAR cu AR - Realitatea Augmentata?

Este vorba despre modurile în care lumea noastră reală poate fi amplificată de cea virtuală. Astăzi, nu este nevoie să iei o pastilă pentru a intra în Matrix, un simplu smartphone va face trucul! Companiile pot acum adăuga text, grafică, conținut video, animație și chiar jocuri interactive experienței clienților lor prin utilizarea codurilor QR care pot fi citite pe ambalaj. Tehnologia AR, care suprapune conținut digital 3D în fluxurile live ale camerei, este utilizată pe scară largă într-o serie de industrii, de la educație și asistență medicală până la producție și minerit. Tocmai încep să-și realizeze potențialul în industria ambalajelor.

 

The power of augmented reality

 
Instrumentele AR oferă un impact de marketing serios, ele permit companiilor să ducă ambalajele creative și captivante pentru consumatori la un nivel cu totul nou. Este AR o tendință deja demodată sau o revoluție în plină dezvoltare? Vă vom lăsa să fiți judecător, cu aceste două exemple:

The power of augmented reality

  • Poziționați o cameră a telefonului pe codul QR al unei sticle de gin Bombay Sapphire și veți obține o explozie de substanțe botanice din sticla iconică albastră condimentată cu videoclipuri despre cum să faceți cocktailuri cu produsul.

     

  • Cofetarul elvețian Milka a ales să creeze un calendar de Advent de Crăciun îmbunătățit cu AR. Nu numai că a implicat consumatorii într-un mod nou – în special distractiv pentru copii – dar a adâncit asocierea Milka cu Crăciunul, un sezon cheie pentru producătorii de ciocolată.

AR + QR code = conversie!

Adăugarea codurilor QR care permit AR nu necesită o reproiectare a ambalajului dumneavoastră. Utilizați AR pentru a evidenția mesajele cheie pe care doriți să le transmiteți consumatorilor despre produsul, ambalajul și marca dvs., cum ar fi durabilitatea sau implicarea comunității. Posibilitățile practic nelimitate de a adăuga conținut AR în ambalaje oferă noi modalități puternice de a implica clienții și de a construi loialitatea mărcii.