experienta-consumatorului, blog, packaging-expertiza
20 Iun 2023 —
Print

FI MAI EFICIENT LA CONTROLUL COSTURILOR

Costurile acestor returnări sunt enorme, iar comapniile, în general, plătesc factura. Cu liderii din industria e-Commerce, precum Amazon, care împinge limitele, returnările gratuite de produse au devenit din ce în ce mai mult un cost pentru a face afaceri în spațiul cibernetic.  Costurile sunt ridicate. Ambalarea excesivă, returul coletului și munții de produse aruncate, care vin odată cu retururile online pot distruge marjele de profit ale comerțului electronic.

Costurile de mediu sunt la fel de  zguduitoare. În lumea e-Commerce, o politică de returnare flexibilă și prietenoasă cu clienții nu trebuie să vă distrugă marjele de profit online. Companiile pot și iau măsuri atât pentru a îmbunătăți experiența clienților cu returnarea produselor, cât și pentru a  reduce costurile financiare și de mediu ale acestora. Practic, există două moduri de a împlănzi fiara returului: reduceți numărul de retururi de produse și gestionați mai eficient procesul de retur.  

 

Seamless experience

 

Educarea consumatorilor este cheia.

Cel mai mare motiv penru returnarea produselor este că produsul nu a fost, într-un fel sau altul, cum se aștepta clientul. Soluția este să le puneți la dispoziție mai multe informații înainte de a-l achiziționa. Furnizați specificații detaliate ale produselor pe platforma dvs. online, cu o mulțime de fotografii realiste. Încurajați feedback-ul online de la consumatori. Părerile altor consumatori semnalează probleme și pot reduce retururile. Acestea pot, de asemenea, să vă informeze cu privire la procesul propriei afaceri.

Garderoba este practica de a cumpăra un produs, de a îl folosi sau de a-l purta, și de a-l returna pentru o rambursare. Aceasta nu este o problemă doar în industria modei, ci și în alte arii. Elaborați o politică clară de returnare, care să stabilească că articolele uzate sau folosite care sunt returnate nu vor fi rambursate integral.  În ceea ce privește optimizarea lanțului de logistică inversă, implicată în returnarea unui produs, există o serie de pași pe care companiile îi pot urma: folosiți materiale prietenoase cu mediul care sunt potrivite produselor. Astfel, vor fi reduse costurile și impactul asupra mediului.