Folia de vinil pentru mașină este ca o a doua piele, care acoperă exteriorul vehiculului. Colantarea unui vehicul este o modalitate eficientă de a-ți promova afacerea, de a comunica despre identitatea mărcii, despre produse, pe servicii sau evenimente.

Puteți oferi oricărui vehicul o nouă prezență! Toate tipurile de vehicule pot fi decorate, cum ar fi mașini, camionete, autobuze, camioane, trenuri, motociclete, snowmobile, jet-ski-uri, bărci...

Folia de vinil pentru mașină este ca o a doua piele, care acoperă exteriorul vehiculului. Colantarea unui vehicul este o modalitate eficientă de a-ți promova afacerea, de a comunica despre identitatea mărcii, despre produse, pe servicii sau evenimente.

Puteți oferi oricărui vehicul o nouă prezență! Toate tipurile de vehicule pot fi decorate, cum ar fi mașini, camionete, autobuze, camioane, trenuri, motociclete, snowmobile, jet-ski-uri, bărci...

arlon-mini10.jpg

mini-wrapping.jpg

O folie de vinil pentru mașină este, de asemenea, o modalitate ușoară de a oferi unei mașini un aspect nou, o culoare nouă sau poate chiar un finisaj mat, deoarece este astăzi foarte populară. Există o gamă nesfârșită de culori, stiluri și modele din care să alegeți. Știți că ambalajele auto costă mai puțin decât o vopsire nouă? Ambalarea mașinii merită luată în considerare pentru mașinile de companie care sunt utilizate în mod normal de câțiva ani.

 

De câtă acoperire aveți nevoie: colantare parțială sau completă?

Foliile auto variază și pot acoperi o mașină în întregime sau parțial. Foliile sunt concepute în primul rând pentru a adera și îndepărta bine numai pe panourile vopsite din fabrică ale mașinii.

 

Prima opțiune este să tăiați din folie. Acest tip de grafică a vehiculului utilizează de obicei folie într-o culoare.

Vinilul decupat nu este imprimat, ci vine în role de culori solide și poate fi combinat pentru a crea un grafic multicolor.

În comparație cu grafica tipărită a vehiculelor care utilizează cerneală pe vinil alb, pigmenții sunt încorporați în folie, care își vor păstra vitalitatea până la 10 ani!

wrapping-mini-03.jpg

wrapping-mini-04.jpg

Următoarea opțiune este grafica decupată prin imprimare sau o colantare parțială. Această grafică lasă parțial vizibilă vopseaua originală a vehiculului.

O grafică  prin imprimare este ca cea tăiată de mai sus, cu excepția faptului că aveți nevoie de o rolă de vinil imprimabil alb și o folie de laminare pentru a proteja imprimarea. Această configurație va permite degrade și culori personalizate fără a fi nevoie să folosiți mai multe straturi de vinil cu o singură culoare.

O colantare parțială, pe de altă parte, implică mai puțină tăiere, mascare și transfer de grafică. O foaie mare de vinil este imprimată, laminată și aplicată pe vehicul.

Urmează colantarea totală. Unii ar numi colantare totală dacă tooate elementele vopsite din exterior sunt acoperite cu colant, în timp ce alții  exclud plafonul, mânerele și alte părți mici.

Oricare ar fi definiția colare totală înseamnă cel puțin 90%  din suprafața colantabilă

Elementele din plastic, cele nevopsite au nevoie de folii speciale.

full-wrap.jpg (Car wrapping, mechanic with squeegee installs film)

Ce fel de materiale sunt folosite pentru a colanta un vehicul?

Antalis oferă o mare varietate de filme premium de la cele mai de încredere mărci precum  Arlon. Majoritatea foliilor de colantare sunt realizate din PVC. Sunt disponibile folii non-PVC sau fără PVC, dar vinilul este cea mai mare parte a pieței. Apoi, sub foliile de vinil, puteți alege între turnat sau calandrat. Alocarea timpului pentru a selecta foliei potrivite poate duce la instalații mai eficiente, economisind timp și bani. Vinilurile specifice dedicate aplicării pentru ambalarea vehiculelor sunt concepute pentru a ușura aplicarea cu un singur instalator și pentru a ușura îndepărtarea fără reziduuri de adeziv.

Știați că ambalajul mașinii oferă și protecție? Aplicațiile transparente satinate sunt ideale pentru cei care doresc să adauge un strat de protecție vopselei sau să schimbe finisajul din fabrică.

 

Cât durează colantul pe un vehicul?

Acest lucru variază în funcție de factori precum tipul de vinil folosit, calitatea măiestriei și întreținerea de zi cu zi a vehiculului. În general, colantul unui vehicul va dura aproximativ 5 până la 7 ani.

 

Cât durează colantarea mașinii?

Este nevoie de cel puțin două zile pentru a colanta o mașină, în funcție de dimensiunea și dificultatea vehiculului. De asemenea, mașina ar trebui lăsată în magazin cu o zi înainte de începerea lucrărilor și pentru a doua zi după terminarea lucrării, pentru a o lăsa să se așeze. Astfel, ar trebui să planificați timp de patru zile fără mașină.

Grafica vehiculului: o altă modalitate eficientă de a atrage clienții pe stradă

 

Personalizați-vă vehiculul și promovați-vă afacerea folosind litere și grafică personalizată. Folosind grafica de vinil, puteți crea un aspect coeziv, profesional și distinctiv pentru flota dvs. la un cost-pe-afișare atractiv. Clienții tăi îți vor recunoaște instantaneu vehiculele.

Alegerea substratului potrivit pe care să vă imprimați mesajele este crucială și vă va asigura că acestea pot fi văzute pe toată durata de viață a graficului. Filmul folosit este determinat de ceea ce vrei să faci cu semnalizarea.

Siglele simple sau detaliile de contact necesită, în mod normal, folii de vinil decupate sau autoadezive, în timp ce imaginile color pe toată lungimea vehiculului necesită o folie de ambalare.

Pentru a maximiza vizibilitatea zi și noapte, personalizați-vă grafica cu filme reflectorizante imprimabile atrăgătoare.