▶️Produsul Coala CoversafeTM este certificat impotriva SARS-CoV-2. Solicita informatii

MEDIU

RATP alege hartia reciclata de la Antalis

Un jucator important din zona transportului sustenabil, RATP, a cincea companie ca marime la nivel global de transport public,  extinde angajamentul fata de mediu in cazul serviciilor de comunicare, utilizand hartie ecoresponsabila pentru diferitele nevoi de comunicare (rapoarte anuale, rapoarte financiare, brosuri…). Gama Cocoon extra-alb, hartie reciclata 100%  de la Antalis, lider european in distributia de hartie, a fost aleasa datorita performantelor de mediu ;i rezultatelor excelente de imprimare. 

Cocoon logo

Cocoon este foarte placuta la atingere si este si foarte avantajoasa din punct de vedere al pretului. Aceste calitati, combinate cu acreditarile de mediu care corespund strategiei noastre de CSR, fac din Cocoon alegerea ideala pentru propriile nevoi.”, declara Ariane Ramboer,  Sefa Departamentului Corporate Communications &CSR Reporting. “Mai mult de atat, am fost impresionati de performanta aratata chiar in cazul fotografiilor inchise care au fost imprimate exemplar.  Intern am doar feedback pozitiv, atat de bun incat celelalte echipe din cadrul departamentului de comunicare au fost incantati si acum folosesc Cocoon".

Serviciile de comunicare ale RATP continua sa tipareasca documente precum rapoarte de activitate si financiarem, iar acestea sunt adesea oferite oficialilor la evenimente sau targuri.  Mai mult, aceste rapoarte sunt mult mai usor de citit in format tiparit de cat pe monitor. 

Hartia este de asemenea suportil ales pentru brosurile economice, sociale si de servicii ale companiei. “Pentru fiecare publicatie a noastra, ne dorim o hartie simpla si eleganta cu un bulk bun. Cocoon indeplineste toate aceste criterii. Multumita calculatorului de resurse disponibil pe site-ul Antalis, RATP poate observa cate resurse naturale au fost salvate utilizand hartia reciclata

 “"Hartia este esentiala intr-o politica de CSR” insista Stéphane Courtot, Presedinte  Antalis France si  managing director al Antalis Western Europe. “Utilizand hartia reciclata sau hartia din fibre virgine certificate, companii precum  RATP actioneaza responsabi precum cetatenii sustinand dezvoltarea sustenabila a padurilor”.  

Cocoon este o hartie reciclata 100%, cu cinci stele in conformitate cu Green Star System, o clasificare care ia in calcul informatii esentiale referitoare la originea fibrelor si procesului de fabricatie. Acesta atribuie fiecarei hartii un punctaj de la zero la cinci "stele verzi, bazandu-se pe performanta fata de mediu.

paperman