c

MEDIU

LOGO_BAROQUE.png

Baroque Books&Arts tipareste pe hartie reciclata

Editura a mai utilizat in trecut hartie reciclată: "Cu foarte, foarte mulți ani în urmă, când era aproape obligatoriu, deoarece hârtia offset nu se găsea. Era ca o pedeapsă, arăta cumplit și se degrada în cel mai scurt timp. Cu toții ne doream atunci să nu o mai vedem niciodată" a declarat Dana Moroiu, Director Editorial al Baroque Books &Arts.

"Într-o lume a producției masificate, Baroque Books & Arts oferă un deliciu editorial, volume cu grafică elegantă, care sunt tipărite doar pe o hârtie (chiar și reciclată) la fel de elegantă. Din anul 2014, am avut bucuria să ne descoperim reciproc. Hârtia Cocoon, cu totul și cu totul reciclată, pe care Baroque Books & Arts tipărește de câțiva ani, este albă (fără înălbitori), mătăsoasă și perfectă pentru tipar alb-negru, dar și color. Și, mai presus de toate, nu se îngălbenește în timp." spune Dana Moroiu

De curând editura a tiparit o carte nouă pe hârtie Cocoon și am aflat că pentru întregul tiraj, în urma calculelor făcute pe baza metodologiei Bilan Carbone, impactul asupra mediului a fost redus cu 33 056 kg de deșeuri, 4887 kg de dioxid de carbon, 53 706 kg de masă lemnoasă, 907 631 litri de apă. Cartea se cheamă Noblesse oblige. Și Pământul merită asta.

Cocoon logo

 

paperman