c

Despre noi

About_Us_History_259x194.jpg

Istoria  noastră

Antalis s-a nascut in anul 2000 prin fuziunea a 40 de companii internationale din intreaga lume. Antalis este membra a grupului Kokusai Pulp & Paper, Japonia, lider mondial al distribuției de hârtie, de ambalaje și de comunicare vizuală 

În Europa și în Amarica latina, Antalis este lider în distribuția B2B de produse și servicii în domeniul hârtiei pentru print și packaging industrial, și numărul doi în distribuția suporturilor de comunicare vizuală, cu o cifră de afaceri de 2,1 miliarde de euro în 2019.
Antalis este prezentă în 31 de țări și are 4000 de salariați în serviciul a  110 000 de clienți.
Cele 103 centre de distribuție sunt repartizate în toată lumea oferind un service logistic mai mult de 11 000 livrări zilnice.

 

Această poziție este rezultatul strategiei din ultimele 2 decenii

  • 1991 înființarea Arjo-Wiggins Appleton, ca rezultat al fuziunii dintre compania franceză Arjomari Prioux și cea britanică Wiggins Teape Appleton. Divizia de distribuție a fost numită Arjowiggins Merchanting, unificând diviziile de la Arjomari-Prioux și Wiggins Teape Appleton.
  • 2000 Arjowiggins Merchanting devine Antalis. În fiecare țară, diferitele branduri ale Arjowiggins Merchanting au fost adunate sub aceeași umbrelă: Antalis. Wiggins Teape in UK, Tomas Redondo in Spania, Arjomari Diffusion in Franța, Mühlebach in Elveția, Haseldonckx in Belgia și Alpha Papier in Olanda, toate au devenit Antalis.
  • 2007 Antalis achiziționează Map Merchant Group, divizia de distribuție a grupului M-real. Astfel, Antalis devine numărul 1 în Europa în distribuția de hârtie și numărul 4 la nivel mondial. Antalis și-a extins servicilile pentru mai mulți clienți în special în Nordul Europei, statele baltice si estul Europei
  •  În ultimii ani ne-am îndreptat către achiziții cu potențial în zona de Visual Communication și în cea a Packaging-ului, precum Pack 2000 în Germania, Ambassador în UK și cea mai recentă Abitek în Chile și Branopac în Cehia pentru piașa de Packaging și Macron, o companie de Visual Communication în Germania. Toate aceste achiziții au cimentat calitatea de lider a Antalis în distribuția de hârtie și materiale destinate soluțiilor de ambalare și materialelor folosite ca și suport de comunicare vizuală.
  • 2013 Antalis achiziționează afacerea Xerox Document Supplies Europe cu filiale în 16 țări vestice (Austria, Belgia, Danemarca, Elveția, Finlanda, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Portugalia, Spania, Suediași UK)
  • 2015 Antalis continua extinderea pe pietele de distributie ale materialelor destinate comunicarii vizuale si packaging, achiziționând mai multe companii De la PaperlinX UK: 1st Class Packaging, Donington Packaging Supplies si Parkside Packaging; Hansapaked in Estonia, PaperlinX A/S in Danemarca - care genereaza doua treimi din vanzarile de packaging si o treime din cele de visual communication si Cadori i Boras AB in Suedia, care opereaza doar pe piata de visual communication.
  • Antalis a achizitionat si cunoscutul brand Data Copy de la Metsa Board Achizitia acestui brand intareste pozitia Antalis pe piata hartiei de copiator, iar Antalis poate sa ofere clientilor o gama variata care include branduri celebre precum Xerox si Image®
  • La sfârșitul lui 2016 Antalis a continuat strategia de achiziții pe piețele înfloritoare de Packaging si Comunicare Vizuala și isi consolideaza pozitia pe piata de distributie a hartiei, astfel: Antalis a achiziționat TFM Industrial, un distribuitor de produse de packaging din Peru cu vânzări de aproximativ 5 milioane euro. Această achiziție va întări poziția Grupului în America Latină unde vânzările sunt de aproximativ de 18 milioane de euro în această afacere care cuprinde Chile, Bolivia și Peru. Apoi, Antalis a semnat un acord de achiziție a Gregersen, distribuitor de materiale si consumabile pentru comunicare vizuala din Norvegia, insumand cifre de aproximativ 6 milioane euro. In plus, Antalis si-a continuat strategia de consolidare pe piata hartiei achiziționând Swan Paper in Irlanda, insumand afaceri de aproximativ 13 milioane de euro. Această achiziție va consolida poziția de lider intr-o tara ce inregistreaza cresteri si care aduce vanzari Grupului de aproximativ 34 milioane de euro..
  • 2017, 12 iunie Antalis International IPO
  • 2018, Antalis a semnat acordul pentru preluarea IGEPA Papers divizia de distributie in Suedia si Norvegia; Fuziunea ar trebui incheiata in cursul lunii iunie 

 

 Echipa de management
Organigramme_update.jpg

 

paperman