interviuri, packaging-expertiza
24 Apr 2023 —
Print

Într-o perioadă în care preocupările de mediu devin o provocare fără precedent, ambalajul industrial devine o pârghie valoroasă pentru îmbunătățire.

Karoline Winkler, șefa echipei departamentului de Inside Sales de la Antalis Germania și, de asemenea, responsabila procesului nostru de implementare a FSC/PEFC, răspunde întrebărilor despre etichetarea FSC și PEFC și impactul acestora asupra afacerii companiei. Din noiembrie 2022, Antalis Verpackungen a integrat certificarea FSC în procesul său.

 

 

 

Fibrele de lemn sunt materia primă pentru multe dintre ambalajele ecologice. Care sunt principalele provocări de mediu cu care vă confrtuntați astăzi? 

Ambalajul este în centrul atenției stakeholderilor în ceea ce privește sustenabilitatea. Primim multe întrebări care acoperă diferite subiecte de mediu: schimbările climatice, folosirea resusrselor, reducerea poluării, economia circulară și altele. Împreună cu furnizorii noștri și centrele de design, facem tot posibilul să adresăm cerințele clienților noștri de a fabrica produse de ambalare ecologice. Ambalajele din fibre de lemn și multe altele, care au certificare (FSC și/sau PEFC), sunt, foarte adesea, soluțiile adecvate pentru multe dintre probleme. Desigur, acest ambalaj trebuie să fie realizat, produs și folosit corespunzător.

 

Care sunt cele mai bune practici de pus în aplicare pentru a face față acestor provocări de mediu? 

80% din toate impacturile unui produs aspura mediului, (incluzând ambalajul produselor) provin din faza de proiectare. La Antalis Verpackungen suntem capabili să influențăm proactiv designul prin intermediul centrului nostru de proiectare, Packaging, pentru a avea mai multe produse ecologice, în final. Pe de altă parte, este, de asemenea, esențial să monitorizăm de unde achiziționăm aceste produse proiectate. Pentru a face acest lucru, lucrăm îndeaproape cu furnizorii noștrii, acordând o atenție sporită practicilor lor (despre etică, muncă, ediu), cu un accent sporit asupra aprovizionării cu lemn și aspura sistemelor de management forestier existente.  Chiar pe această temă, Antalis a fost certificată FSC și PEFC din 2010, acoperind majoritatea filialelor sale.

 

Cum urmează și aplică Antalis Verpackungen aceste bune practici?

Pentru a ne ridica la nivelul așteptărilor multora dintre clienți, ne-am decis să ne alăturăm certificării multisite FSC/PEFC, în 2022. Acest lucru ne va permite nu dora să proiectăm produse ecologice, ci și să aprovizionăm și să  vindem produse de ambalare certificate.

 

Cum percep clienții dvs. aceaste vești grozave? Clienții dvs. au cerințe specifice legate de FSC/PEFC?

Cererea de produse FSC/PEFC a crescut în ultimul an. În trecut, aceste cerințe veneau din partea unor industrii specifice, în special din partea sectorului de ambalare a alimentelor. Astăzi lanțul de custodie FSC/PEFC este o condiție clară, nu avem posibilitatea de a încheia contracte fără să facem dovada unei aprovizionări sustenabile. În plus, aderarea la certificarea multisite FSC/PEFC Antalis ne permite să oferim soluții durabile și altor industrii, în mod proactiv.

Astăzi, mai multe ca niciodată, Antalis se angajează să facă față acestor noi provocări de mediu (schimbări climatice, folosirea resurselor, reducerea poluării, economia circulară) și să aplice aceste bune practici pentru a susține nevoile clienților și pentru a le oferi soluții de ambalare ecologice.