packaging-studii-caz

Cum pot spori ambalajele sustenabile experiența consumatorului

30 Mai 2022 — Studii de caz; Provocări logistice; Ambalare sustenabilă: Ambalaje pentru produse din sticlă
Print
Sustainable-packaging-design-to-reduce-breakages-of-glass-bottles.jpg

Cum au fost reduse spargerile produselor din sticlă în timpul transportului și cum a fost îmbunătățită experiența consumatorului cu ajutorul ambalajelor sustenabile, cu un design atent lucrat.

Cum au fost reduse spargerile produselor din sticlă în timpul transportului și cum a fost îmbunătățită experiența consumatorului cu ajutorul ambalajelor sustenabile, cu un design atent lucrat.

Provocarea clienților

Clientul nostru conduce o afacere cu un etos de mediu puternic - unul dintre obiectivele sale este de a ajuta la reducerea dependenței de materiale plastice de unică folosință, prin vânzarea sticlelor din sticlă și a sticlelor din plastic, reîncărcabile, către spa-uri, hoteluri, cazări în sistem de self-catering și către magazinele de lifestyle,  zero deșeuri și  de vânzare cu amănuntul în întreaga lume.

Pentru a proteja sticlele în timpul tranzitului, clientul a folosit folie ondulată pentru a împacheta sticlele înainte de a le ambala în cartoanele destinate transportului, cu hârtie adițională pentru umplerea golurilor. Pe lângă faptul că împachetarea necesită mult timp, și resturile de ambalaj se lipeau adesea de sticle. 

Aceștia au apelat la echipa Antalis Packaging pentru a primi ajutor în găsirea unei soluții. Ei aveau nevoie de o cutie care să ofere atât protecția, cât și prezentarea sticlelor, în conformitate cu poziția sa față de mediu.

 

Soluția Antalis

O cutie personalizată pentru tranzit și de prezentare care ar putea găzdui 3 tipuri de sticle de dimensiuni variate - 1,000ml, 750ml și 500ml. Există trei dimensiuni de inserție pentru suspensie, una pentru fiecare dimensiune a sticlei. Aceasta este realizată din cartonul ondulat reciclat, B-flute. Un autocolant mic cu logo-ul brandului ține cutia închisă.

 

cardboard-sutainable-packaging-bottle-packaging.jpg

 

"Am cerut o cutie sigură pentru produsele noastre din sticlă, care să vină într-o varietate de dimensiuni. Provocarea a fost crearea unei cutii care să fie plăcută din punct de vedere estetic și reducerea ambalării excesive. Designul final creat a fst excelent deoarece ajustările interne au fost realizate și create pentru a se potrivi tuturor produselor noastre, reducând nevoia de a folosi mai multe cutii de dimensiuni diferite și fiind necesară doar schimbarea desingului intern. Acesta a fist un design simplu, inteligent, care ne va ajuta să economisim."

CLIENTUL NOSTRU

Procesul

Folosind un cadru clar, echipa Antalis Packaging s-a apucat să dezvolte o soluție:
 

  • 1. Explorează: Antalis a vizitat zona de producție a clientului pentru a îi înțelege mai bine cerințele. Pentru companie a fost important să minimizeze utilizarea materialelor de mabalare și să evite orice imprimare nenecesară. În plus, pe lângă asigurarea protecției, aceștia au solicitat ambalaje cu rol dublu, ca ambalare de prezentare pe rafturile de vânzare, atfel încât să maximizeze eficiența și să minimizeze spațiul ocupat la stocare.

 

  • 2. Propunere: Echipa Antalis de la centrul Smart Packaging  a conceput o cutie exterioară, universală, dintr-o singură bucată, care să poată acomoda toate cele 3 dimensiuni ale sticlelor cu ajutorul unei inserții cu rol de suspensie, dintr-un singur fragment, în trei opțiuni de mărime care să țină sticla în siguranță, în loc, fără să facă contact cu ambalajul exterior. Ambele elemente ale ambalajului ar fi realizate dintr-un carton ondulat, B-flute. Pentru a minimiza impactul asupra mediului și resurselor, a fost propusă utilizarea unui autocolant mic, cu logo-ul brandului, pentru sigilarea cutiilor.

     

  • 3. Test: Testele de cădere au fost realizate cu o rată de succes de 100%.
                
  • 4. Implementare: Propunerea a fost, acum, implementată pe deplin.

Avantaje

Cost-saving-picto.jpg

Reducerea costurilor

Nicio sticlă nu a fost deteriorată în timpul transportului de la implementarea noului ambalaj. Nu este nevoie de material separator pentru ambalajul de prezentare.

Environmental-icon.jpg

Ecologic

Materialele folosite sunt fabricate din hârtie reciclată și sunt 100% reciclabile.

 

customer-support-picto.jpg

Experiența consumatorului

Sticlele au ajuns la clienți nedeteriorate, fără resturi de ambalaj și, colo unde este cazul, gata să fie prezentate.